el_regionaalarengu_fond_horisontaalnePerioodil 15.09.2016 kuni 14.03.2017
Töötame välja õunviljaliste puuviljade bioaktiivsete näitajate põhjal uusi alkoholivabasid jooke,
koostöös Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskusega.
Projekti kaasrahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fond, Innovatsiooniosaku meetmest 4000 euroga.

Meie lugu

Oleme Karmo ja Veranika Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalust.

Tegeleme aastast 2014 oma talu rajamisega, kasvatame mahedalt õuna- ja viinapuid. Oleme kõikide oma toodete sünni juures, alates õunapuude paljundamisest ja pookimisest kuni pudelisse villimise ja etikettide panekuni.

Istandiku rajamine on koostöös Polli Aiandusuuringute Keskuse teadlastega, et valida Eesti oludes just parimad siidritootmiseks sobivad sordid.

Toodame siidrit, mille aroomist ja maitsest on tunda Eestile nii omase värskendava taluõuna maitset. Meie eesmärk ei ole kopeerida maailmas hästi tuntud inglise ja prantsuse siidrite maitseid vaid pakkuda ehtsast Eesti taluõunast toodetud värskendavat ja karget, naturaalset Eesti siidrit.
Valmistamine käib traditsioonilisel meetodil, sest pudelis kääritamise ja laagerduse käigus tekkinud naturaalne mull toob esile siidri täidluse, puuviljasuse ja värskuse. Oma toodete valmistamisel peame olulisimaks kvaliteeti ja maitset, seepärast on meie toodangu mahud väikesed.

Talus sirgub noor 1400 viinapuuga viinamarja istandik. Kasvatame viinamarjasorte, mis on piisavalt haigus- ja külmakindlad, et vastu pidada meie põhjamaises karmis kliimas. Kuid vein, mis neist marjadest valmib ei jää kuidagi alla oma kvaliteedi ja omaduste poolest traditsiooniliste veinimaade veinidele. Põhjamaise viinamarjaveini eelised: vaba mürkainetest, palju kasulikke antioksüdante tänu suurele temperatuurikõikumisele. Eksootiline ja ebatraditsiooniline veinimaa- Eesti.

Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu kutsub külla!