Blogi

TV3 käis külas Tori Siidritalus

Tutvustasime TV3 saatejuhile, Erkki Sarapuu´le Tori Siidritalu käsitöösiidri valmistamist. Rääkisime elu võimalikkusest maal ja avasime sabraažiga Eesti parima mahetoote 2016a, milleks on Tori siidritalu Ökosiider. Tori siidritalus pakume toreda puhkuse veetmise võimalusena tutvuda siidri- ja veinivalmistamise saladustega. Avasta Soomaa piirkonna põnevaid võimalusi puhkuse veetmiseks. Puhka Eestis! Jaga TV3 video on leitav siit.

Loe veel

Uus mahe õunasiider

Selle suve sangarid ongi lõpuks valmis. Meie uus mahetoode, puhas segu #Soomaa suve- ja sügisõuntest. Suveõunte kergus ja sügisõunte lopsakus on kokku segamise tulemusel saavutanud kutsuva kuldkollase värvuse, lopsakalt siidise maitse ja nimele vastava hõrgu aroomi. Pudelis, teise kääritamise teel saadud peen ja delikaatne mull ning teadlikult valitud õunasordid annavad joogile täiesti uue tasandi käsitöösiidrite hulgas.

Loe veel

Keerame kraanid suveajale. Esimene selle aasta uus pääsuke.

Juba vanad eestlased pidasid pihlakat kõige võimsama väega puuks. Pihla-õunasiider on kääritatud traditsioonilisel viisil Soomaa piirkonna pihlakatest ja õuntest. Pikk ja aeglane kääritamine jahedal temperatuuril teeb meie siidrid selgeks ja kargeks, jättes siidrisse alles vajaliku osa happeid, tanniine ja suhkruid. Just nii nagu meile meeldib. Sobib hästi uluki ja metslinnu toitudega, aga on meeldivaks kaaslaseks ka iseseisvalt nautides. Parim juua…

Loe veel

Tori Siidritalu õunaistandiku rajamine 2017

Kevad ometi käes ja aasta otsa ettekasvatatud õunapuulapsed ilusti kevadiselt pungi paisutamas. Viimane aeg oli teha suurem õunapuude istutamise maraton. Tori Siidritalu põllule sai istutatud palju uusi ja põnevaid sorte, mis on välja valitud peamiselt siidri ja veini valmistamise eesmärgil. Kokku on tänaseks sorte juba rohkem kui 40 erinevat nimetust. Istandiku suurus küündib nüüd juba ligi kuuele hektarile. Esimesi vilju…

Loe veel

Siidri õhtusöök restoran D.O.M.-is

Соскучилась я по ресторану DOM! Вот, на прошлой неделе как раз нагрянул явный повод порадовать себя вновь – дегустационный ужин с сидром. Микс из сидров любезно предоставили из Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu.   Быть на таком мероприятии мне привелось впервые! Вечер обещал быть в некой камерной обстановке. Вход по приглашениям, торжественно накрытые столы и в нетерпении ерзающая нарядная публика – все вместе…

Loe veel

Tareq Taylor Eesti kokakunstist: teil on väga tugev side sellega, mida te kasvatate

Jaga Tore meenutada, et alles see oli, kui Tareq Tayloriga koos siidreid korkisime. Siin väike ülevaade sellest, kus ta käis ja mis ta tegi. Saade ise eetris tõenäoliselt järgmisel suvel. ETV ekraanil on juba mõnda aega jooksnud saade ‘Tareq Taylori põhjamaade kokakunst’. Nüüd jõudis Rootsi päritolu kokk Tareq Taylor ka Eestisse, et sarja järgmises hooajas ka siinset toitu tutvustada. Allikas:…

Loe veel